0470 59 54 70 info@at-webdesign.be

Korte domeinnaam belangrijk?

 

Kort en krachtig of beter een langere domeinnaam. Kort en krachtig is al jarenlang een regel bij het registeren van je domeinnaam. Toch worden de domeinnamen langer en langer.

Een domeinnaam die je bedrijf beschrijft.

Hoe langer hoe meer wordt er steeds meer gezocht in google, dus het rechtstreekse voordeel van een korte domeinnaam is verdwenen in de loop van de jaren.

Dat betekent niet dat domeinnamen aan belang verliezen. Wanneer we in google een zoekopdracht invoeren, gaan we domeinnamen die in de google verschijnen beoordelen en mede aan de hand daarvan bepalen of we erop klikken of niet.

Een domeinnaam waarin wordt beschreven wat die website biedt, wordt dus belangrijker. Dus met een langere domeinnaam kan je nu eenmaal meer vertellen.

at-webdesign -webdesign

Leesbaarheid

Een korte domeinnaam zal altijd sneller onthouden worden als een langere.

De leesbaarheid en herkenbaarheid spelen een belangrijke rol. Zorg ervoor dat je domeinnaam duidelijk en logisch is. Liefst niet te moeilijk met koppeltekens etc.

Een creatief alternatief is een domeinaam waarbij de extensie niet traditioneel .be of .com is, maar eerder een originele aanvulling zoals Verkoopjehuis.nu of ik wil een.website

Nieuwe domeinnaamextensies.

Niet alleen het eerste deel van een domeinnaam is belangrijk, maar ook de extensie zelf speelt een rol.

Naast de klassieke domeinnaamextensies zoals .be en .eu, zijn er vandaag ook nieuwe extensies beschikbaar zoals .vlaanderen, .website, .shop etc.

In vele gevallen maakt zo’n extensie meteen duidleijk wat je kan verwachten. Door deze nieuwe extensies neemt de gemiddelde lengte ook alleen maar toe.

Conclusie

Wat is nu het belangrijkste om te onthouden?

Het belangrijkste is de leesbaarheid, kan het met een korte domeinnaam, zeker en vast aan te raden.

Kortom: een leesbare domeinnaam is sterker dan een korte onduidelijke.

Let’s Work Together

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij realiseren uw droom.