0470 59 54 70 info@at-webdesign.be

Webshops

 

Gebruiksvriendelijke webshops op maat met verbluffend design

webshop at-webdesign

De digitale versnelling

We kunnen er niet meer omheen. Digitalisering is overal aanwezig in ons leven en ook webshops en e-commerce kennen vandaag de dag een ongezien succes.

Deze digitale evolutie heeft zo zijn invloed op het klassieke handelsproces, dat zo’n tiental jaar terug nog als absolute maatstaf gold.

Daar is uiteraard niets mis mee.

Zoals al keer op keer is gebleken, bieden webwinkels voor alle betrokken partijen een resem aan voordelen.

E-commerce, aan -en verkoop of toch zoveel meer?

De term e-commerce omvat het volledige online handelsproces, van begin tot eind. Maar dat is een stuk complexer dan enkel kopen en verkopen.

Zo gaat de informatieverstrekking van de potentiële koper vooraf aan de eigenlijke transactie, terwijl de productlevering en de dienstverlening na verkoop erop volgen.

Een professionele webshop of webwinkel op maat biedt op dit vlak een pak mogelijkheden om de verkoop te stimuleren.

Via één enkel kanaal kan je alle transacties eenvoudig beheren en opvolgen.

webdesign, webdesigner

Snelheid en efficiëntie als belangrijke pijlers.

Van plan om zo’n professionele webshop op maat te laten maken?

Dan mag je heel wat voordelen verwachten, want snelheid gaat hand in hand met e-commerce. Met één bezoek aan je online webwinkel kunnen je klanten al een volledige transactie afronden, zonder daarvoor naar een winkelstad in te trekken.

Daarnaast kan jijzelf als verkoper in een mum van tijd anticiperen op mogelijke veranderingen binnen de markt of bij concullega’s.

Minimum kosten versus maximum resultaat.

Snelheid is één ding, maar hoe zit het dan eigenlijk met de verkoop zelf?

Of je nu juwelen, kleren of taarten verkoopt, het principe blijft hetzelfde.

Een sterke webshop op maat resulteert enerzijds in een minimum aan kosten en moeite en anderzijds in een maximum aan potentiële klanten en verkoop.

webdesign, webdesigner

WooCommerce webshop, makkelijk aanpasbaar.

Met WooCommerce, de gebruiksvriendelijke plugin op WordPress, kan je je eigen webshop en het transactieproces tot in de puntjes beheren zonder enige voorkennis.

Je kan zelf gemakkelijk producten toevoegen en de consument laten kiezen welke specificaties hij wenst, zoals bijvoorbeeld de maat of kleur van een kledingstuk.

Je hebt alles in de hand en eens de basics op punt staan, kan het systeem volledig autonoom zijn gang gaan.

E-commerce wetgeving.

Kies je ervoor om een professionele webshop op maat te laten maken, dan houd je best rekening met de geldende e-commerce richtlijnen. Twee belangrijke regels van de verkoop op afstand zijn de informatieplicht en het herroepingsrecht:

 

  • Informatieplicht
    Je moet duidelijke én correcte informatie verschaffen over o.a. je bedrijf zelf (contactgegevens, KvK- en btw-nummer), de specificaties van je producten of diensten, de totale prijs, bestelling, levering, retournering, wettelijke garantie en het herroepingsrecht.

 

  • Herroepingsrecht
    De klant kan afstappen van zijn aankoop binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst van de aankoop. Hij hoeft daarvoor enkel een schriftelijke mededeling te voorzien, zonder een reden op te geven of extra kosten te betalen. Het herroepingsrecht is echter niet onvoorwaardelijk. Het geldt bijvoorbeeld niet bij producten die snel vervallen of die al gebruikt zijn door de klant.

Let’s Work Together

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij realiseren uw droom.