0470 59 54 70 info@at-webdesign.be

Wat is SSL en waarom heb je dat nodig? 

Wat is SSL, https en TLS?

Ssl zorgt voor beveiligd dataverkeer. Het is een protocol dat de informatie versleuteld vooraleer ze op het internet terecht komt.

Ssl kwam in eerste instantie enkel voor bij webshops, maar tegenwoordig wordt je door google afgestraft als je geen Ssl certificaat hebt.

Zonder SSL reizen de data als leesbare tekst op het internet en kunnen kwaadwillenden, makkelijk onderschept, gelezen en gemanipuleerd worden.

Websites voorzien van een SSL-certificaat herken je aan het groene slotje, links bovenin je browser. Daarnaast geeft wanneer je surft via Google Chroime, je een melding dat je surft naar een onveilige website indien ze geen ssl-certificaat hebben. Een derde herkenning kan je zien aan de Url zelf. Deze begint altijd met https:// ipv http://. De extra s aan het eind van https staat dus voor veilig.

at-webdesign -webdesign

Waarom een SSL-certificaat?

Verschillende redenen zijn er waarom je een SSL-certificaat nodig hebt op je website.

  1. SSL is wettelijk verplicht volgens de AVG: Een SSL-certificaat is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt bv van een nieuwsbrief. Zeker de komst van AVG is het essentieel privacy en veiligheid van de websitebezoeker te zien als prioriteit.
  2. ‘Onveilig’ meldingen in Google Chrome zonder SSL: Vanaf juli 2018 krijg je een foutmelding van Google Chrome als de website die je bezoekt geen SSL-certificaat heeft. De website wordt als onveilig weergeven. Google ziet SSL als de standaard.
  3. Gevoelige informatie wordt gecodeerd met SSL: Gevoelige informatie zoals adresgevens of betalingsverkeer wordt gecodeerd. Zo is het een stuk lastiger voor internetcriminelen om deze gegevens te zien of aan te passen.
  4. SSL is belangrijk voor SEO: SSL is belangrijk geworden voor je seo in zoekmachines.
  5. SSL geeft vertrouwen: Een SSL-certifciaat geeft vertrouwen. Vrijwel iedereen kent het groene slotje in de browser. Op die manier gaan je bezoeker sneller in zee met uw diensten of producten.
  6. SSL helft tegen Phishing: Door een SSL-certificaat valideert de browser van jouw bezoeker dat jouw website echt is.

 

Let’s Work Together

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij realiseren uw droom.